دوشنبه ۰۱ اردیبهشت ۰۴

تركيبات موجود در سير سياه

۱۳ بازديد

تركيبات موجود در سير سياه

سير سياه دكتر بيز در مقايسه با سيرهاي سفيد معمولي متشكل از مقادير زيادي تركيبات ارگانوسولفور نظير S-allyl-cysteine و S-allyl-mercaptocysteine مي باشد. همچنين اين محصول علاوه بر SAC داراي مواد ارزشمندي ديگر به نام آمينو اسيدها بوده كه از جمله آنها مي توان به اس اليل مركاپتوسيستئين، پولي فنل، فلاونوئيد، تركيبات ليپيدي و ارگانيك حاوي سولفور به همراه مشتقات تترا هيدرو β-كاربولين اشاره كرد.  شايد بد نباشد كه بدانيد خصوصيات فيزيولوژيكي سير نه تنها بر اثر فرايند تخمير تغيير نكرده بلكه باعث بهبود غلظت تركيبات فعال زيستي آن نيز شده است.

قيمت سير سياه 170 گرمي بيز
مقايسه سير سياه دكتر بيز با سير تازه

سير تازه خام به عنوان يك ماده مغذي ارزشمند و يكي از بهترين گزينه هاي ممكن در رژيم غذايي هر اسانس محسوب مي شود كه به خاطر تاثيرگذاري اين ماده بر روي سلامتي انسان مصرف روزانه آن بنا بر توصيه پزشكان به شدت توصيه مي شود. اما برخي از تركيبات مهم و ناپايدار موجود در سير خام همچون آليسين و موارد تشكيل دهنده اش نظير آلين و آليناز بر اثر فرايند تخمير در دما و رطوبتي مشخص، تبديل به موادي بسيار ارزشمند و پايدارتر از قبل با خاصيت آنتي اكسيدان قوي نظير  اِس اَليل سيستين ( SAC) مي شود.

همچنين اين ماده موجود در ساختار سير سياه از قابليت جذب بالايي توسط دستگاه گوارش برخوردار بوده و باعث تقويت آنزيم هاي بدن مي شود. در يك مقايسه كلي از سير سياه دكتر بيز و سير تازه مي توان به طعم و رنگ و بوي اين دو محصول اشاره كرد. در واقع سير سياه دكتر بيز برخلاف سير تازه ي سفيد رنگ بر اثر فرايند تخمير به رنگ سياه تبديل گشته و از آن طعم و بوي تند اوليه و كمي ناخوشايند خبري نيست. بواقع علت اين امر را مي توان در كاهش محتوا ياليسين دانست كه بوي سير تازه را از بين برده و طعمي شيرين به آن بخشيده است. از ديگر تفاوت هاي بين اين دو محصول را مي توان در افزايش شاخصه هاي تركيبات زيست فعال سير سياه دكتر بيز نسبت به سير تازه دانست كه بر اساس پژوهش هاي صورت گرفته در اين حوزه علاوه بر خواص فيزيكي برخي از خواص شيميايي سير سياه دكتر بيز نيز در اثر فرايند تخمير براي استفاده كاربردي تر از آن در بخش هاي مختلف بيشتر شده است.

در مقايسه اي ديگر بين سير خام و سياه مي توان به كاهش ميزان آب و رطوبت سير سياه اشاره كرد كه اين عامل نقشي موثر بر  تقويت خواص غذايي و آمينو اسيدهاي موجود در آن خواهد داشت. هضم سير سياه دكتر بيز در مقايسه با سير خام و تازه بخاطر سازگاري با بدن انسان و  بافت لطيف و طعم شيرين آن راحت تر بوده و اين ماده همچنين به خاطر كاهش ميزان آليسين موجود در آن يك انتخاب عالي براي افراد گرم مزاج مي تواند باشد. هضم بهتر و راحت تر سير سياه منجر به افزايش جذب مواد مغذي آن در بدن انسان شده و بر اثر فرايند تخمير مقدار پروتئين؛ فيبر، مواد معدني خاص موجود در آن نظير زينك، پتاسيم، منيزيم، آهن، منگنز، فسفر و سلنيوم به شدت افزايش يافته است. بنابراين علي رغم PH پايين سير سياه مي توان گفت كه ارزش غذايي اين ماده در مقايسه با سير خام و تازه بيشتر مي باشد.

 

منبع نوشته

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.